Hoppa till innehåll

Stämningen i trupperna inför Knivstas Minne: 5 snabba med lagkaptenerna

För att ta temperaturen på de respektive trupperna inför torsdagens drabbning på Arlandastads Mastersbana över den åtråvärda pokalen Knivstas Minne tog vi lagkaptenerna Rolf ”Riddarn” Ridderwall, Djurgården Hockey, och Nicklas ”Rascken” Rasck, Djurgården Fotboll, på pulsen.

Det visade sig vara taggat och fokuserat där ute. Och tävlingsinriktat, väldigt tävlingsinriktat. I Djurgården Hockey deppar de som inte blev uttagna – Stämningen är grymt bra, lite ledsna miner bara på dom som ej kom med i truppen men det kan man förvänta sig, säger ”Riddarn”. Hans kaptenskollega,  konstaterar bara krasst att -Vi är regerande Svenska Mästare och vilar i den tryggheten och säkerheten att vi vet vad det innebär att vinna, och fortsätter -vi är vana vi att vara i bra form vid den här tiden på året… till skillnad från en del andra.
Riddarn å sin sida citerar den stora filosofen Tommy Sandlin som sa om samurajerna att ”Man ska inte ha massor av färdiga scenarion i huvudet” och lägger till – formen är utmärkt, så vi låter kreativiteten flöda.
Jämnt, men Hockeyn knapp favorit på förhand
På förhand ser det väldigt jämnt ut mellan lagen med lite fördel Djurgården Hockey även om det som vanligt blir form och dagens förhållanden som lär få utslagsrösten. Den knappa favoritens taktik är glasklar och koncist formulerad av Riddarn – Vi kör för full fart framåt och håller tätt bakåt, medan kapten Rasck är något mer kryptisk och lagom sportslig – Sätt bollen i spel, kommentera motståndarnas missar högt och tydligt, gå på avslut så snabbt som möjligt.

Apropå favoritskapet så röstade över 200 personer fram Hockeylaget som klar favorit med 61% av rösterna och förväntad seger i tre av fyra matcher. Hur man hanterar ett sådant favoritskap är kraftigt varierande, men en mesta mästare skrämmer man inte lätt – Vi är besvikna på att det inte var 100%, enligt Riddarn.
I fotbollslaget tar man det hela med en klackspark både bildligt och bokstavligt – Inte alls förvånad. Folk i allmänhet verkar glömma bort att fotboll och golf spelas med boll…, slår Rascken fast med ett leende från öra till öra.

Så hur slutar det hela?
– Våra bollgenier Edwards och Ehlin knyter ihop säcken med 2-0 i matchen efter Greensome i sista bollen, enligt fotbollens kapten som knappt hinner avsluta meningen innan Riddarn bryter in – Haha, nej. Det avgörs redan i tredje bollen på 17e green när firma Lilja/Reideborn levererar en dräpande Dormy i matchen.

Ni kommer kunna följa matchen via länk tack vare Golf GameBook, som presenteras under morgondagen, och delar live på vårt instagram-konto https://www.instagram.com/difgolf/

Må bästa lag vinna!

X