DIF GOLF ELIT HERR

Vi siktar på SM Guld. 

Björn Pettersson

DIF Golf Elit

Med ända från DIF Golfs start 2010, denne veteran har en gedigen meritlista och har spelat på många av världens största tourer. Går på minst 10 hockeymatcher per år trots att han inte bor i Stockholm. 

  • 7 segrar svenska touren.
  • Vinnare Order of Merit Svenska touren 99
  • 12 säsonger på European Challenge Tour
  • 20 tal starter European Tour
  • 2 segrar på Tyska EPD tour.
  • Seger Taba Heights International Pro AM
  • 14 övriga proffsegrar

Lär känna Björn bättre! Klicka Här!

Lukas Landahl

DIF Golf Elit

Mitt namn är Lukas Landahl jag är 22 år gammal från Värmdö i Stockholm. Jag har spelat golf sen jag lärde mig gå och är nu inne på mitt tredje år som proffs med hemvist på Moregolf Mastercard Tour och Future series. Jag har en seger som junior på meritlistan samt nio stycken topp-5 placeringar.

Lär känna Lukas bättre! Klicka Här!

Linus Landahl

DIF Golf Elit

Mitt namn är Linus Landahl, 19 år från Värmdö. Jag har i år tagit studenten från golfgymnasiet i Uppsala. Djurgårdare har jag varit så länge jag minns. Därför är det en stor ära att äntligen själv få representera blåränderna. Att åter få spela i samma lag som brorsan, Lukas, ska bli grymt kul – tillsammans är vi oslagbara! Under de senaste åren har jag framför allt spelat juniorgolf på nationell nivå med ett antal top 10 placeringar i bagaget – men även försökt att kvala in till Swedish Golf Tour. Jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att fortsätta utvecklas till en ännu bättre golfare – med support av all professionalism och glädje som Djurgårdens Golfförening erbjuder. Full Fart Framåt!

Lär känna Linus bättre! Klicka Här!

Viktor Lindgren

DIF GOlf Elit

Går mitt tredje år på Augusta University där jag spelar golf för skollaget. Gick 3 år på Riksidrottsgymnasiet uppe i Uppsala. Vann Ågesta Junior Open 2019, har 4st andraplatser, Greg Norman Academy Junior Invitational 2017, Arboga Open 2020 (Ligma Tour),  J.Lindeberg Junior Open 2015 och Skandia Tour Riks 2015. Var även med och tog skol SM silver med RIG Uppsala 2017. Jag hade en snittscore på 71.50 säsongen 2020. Fun facts om mig är att jag har spelat Augusta National 2 gånger.

Lär känna Viktor bättre! Klicka Här!

Marcus Sundlöf

DIf Golf Elit

Marcus Sundlöf 23 år från Tullinge. Spelar för Grand Canyon University NCAA D1 i Phoenix, Arizona. Just nu rankad 214 på den individuella collegerankingen. Har 6 vinster senaste 4 åren, varav 2 proffssegrar och 2 individuella collegesegrar. Spelade tidigare för Bethune-Cookman University NCAA D1 i Daytona Beach, Florida där jag 2019-20 hade den lägsta snittscoren i programmets historia (71.64). Om det blir collegespel våren 2021 så blir jag proffs i början på sommaren.

Lär känna Marcus bättre! Klicka Här!

Fredrik Jendelid

Coach

Fredrik Jendelid är  en av Sveriges mest välmeriterade golftränare.
Under tolv år jobbade han för Svenska Golfförbundet  som landslagscoach med ansvar för alla våra manliga professionella golfspelare på ET, PGA Tour, Challenge Tour och Nordiska ligan.
Under sina tolv år hos SGF fick han som coach uppleva 51 ET segrar, 12 PGA Tour segrar tillsammans med 29 LET och 74 LPGA segrar. Under 2007 rekryterades Fredrik som Landslagskapten för det Österrikiska landslaget där han jobbade tillsammans med Anders Forsbrand. Fredrik och Anders startade det första Österrikiska proffs teamet där bland annat Bernd Wiesberger ingick. Fredrik var även ansvarig för Österrikes amatörer som under hans tid tog 7 EM medaljer och ett VM brons i Mexico 2016 där bland annat Mathias Schwab ingick i laget.
Efter Österrike så tog han över ansvaret för dom Finska proffsen och amatör spelarna vilket lett till en rad framgångar på både proffs och amatörsidan. Finska herr amatörerna vann Lag EM för herrar 2018, vilket inget Skandinaviskt land mäktat med sedan 1961. På proffs sidan finns det idag fyra herrar på ET och 4 damer på LET, där båda könen vunnit toursegrar genom Sanna Nuutinen, Sami Välimäki och Mikko Korhonen. Fredriks uppgift är att rekrytera och coacha vårt befintliga herrlag och vårt framtida damlag till SM pokaler att ställa in i Stadions pokalrum.
 

Adress

Följ Oss på Sociala Medier