Hoppa till innehåll

Djurgårdens IF Golfförening

Om DIF Golf

Om DIF Golf

Djurgårdens IF Golfförening grundades 1996 som förening för alla Djurgårdare, oavsett annan idrott. Ett mål med verksamheten är fortsatt att vara en samlingspunkt för alla Djurgårdare som även har golfen som ett intresse.

Vi har sedan drygt 10 år en seriös elitsatsning i föreningen – än så länge bara på herrsidan – med målet att fylla Pokalrummet på Stadion med ytterligare SM-medaljer. Det är också till elitverksamheten som föreningens överskott från tävlingar, arrangemang, medlemsavgifter, merchandise och annat går. För närvarande spelar vi i division 1 men har även spelat ett år i Elitserien dit vi ska tillbaka senast inom några år.

Då vi inte äger någon egen golfbana så har vi idag ett nära samarbete med Arlandastad. En av regionens bästa och mest välskötta anläggningar. Vi anordnar ett antal tävlingar där men söker oss ibland också ut till andra banor för erbjudanden om spelmöjligheter för våra medlemmar eller för att arrangera tävlingar där.

Lite golf fanns redan innan starten inom DIF genom vår hedersmedlem Sven Tumba som i början av 70-talet startade Alliansgolfen. En årlig lagtävling mellan främst hockeyspelare i Djurgården, SSK, Hammarby och AIK. Tävlingen är fortfarande en årlig höjdpunkt även om det nu inte bara är hockeyspelare som deltar.

Vårt mål är, som sagt, att skapa trivsel, idrottsglädje, engagemang och en naturlig samlingspunkt för alla Djurgårdare. Har du idéer, förslag eller önskemål om vad vi kan göra för att göra golfen ännu roligare och bättre för alla så hör gärna av dig till oss på info@difgolf.se. Några av oss som, helt ideellt, jobbar med föreningen kan du läsa om under rubriken ”styrelse” men det är många andra som också bidrar till att vi ska utvecklas och bli ännu bättre för våra medlemmar och för DIF. 

Arlandastad Golfklubb

Djurgårdens IF Golfförening har Arlandastad Golfklubb som samarbetsbana. Medlemmar får rabatterad greenfee och många av DIF Golfs egna tävlingar arrangeras på Arlandastad. 

Adress

Följ Oss på Sociala Medier

X