Hoppa till innehåll

Lagen klara och bollarna lottade: så spelas Knivstas Minne

Gösta ”Knivsta” Sandberg eller ”Mr. Djurgårn” som han också kallades, föddes den 6 augusti 1932 i Knivsta och dog den 27 april 2006 i Stockholm. Han var mest framstående som fotbollsspelare men Gösta spelade inte bara fotboll utan också bandy och ishockey. Genom att representera Sverige som landslagsspelare i dessa tre sporter, blev han unik i hela landet. Han är en av Djurgårdens mest kända profiler genom tiderna med en enorm meritlista – fyra SM-guld med Djurgården Fotboll, sex med Djurgården Hockey, OS-brons i fotboll, 63 landskamper (i tre sporter!), vinnare av Guldbollen och inte minst århundradets Djurgårdare.
Vem mer lämplig att namnge drabbningen mellan Djurgårdens två största föreningar?

När? Torsdag 14e maj. Första tee off 13.00 (se starttider nedan)
Var? Arlandastads GK, Mastersbanan (notera att ingen publik är tillåten med höjdpunkter kommer i DIF-TV och matchen kommer kunna följas live via Golf GameBook)

Startlista

13.00
Niclas Rasck (K) 13,1 / Nicklas Bärkroth 8,8 vs Rolf Ridderwall (K) 13,2 / Linus Hultström 3,1

13.10
Abgar Barsom 19,7 / Kalle Holmberg 13,0 vs Andreas Engqvist 9,9 / Martin Lundgren 8,8

13.20
Jonathan Augustinsson 9,7 /Tim Pang 9,6 vs Kalle Lilja 14,2 / Adam Reideborn 4,9

13.30
Curtis Edwards 20,0 / Anton Ehlin 2,5 vs Lukas Vejdemo 3,1 / Tobias Wimnell 1,9

Spelare
Respektive förening representeras av totalt åtta spelare, uppdelat på fyra tvåmannalag. De åtta spelarna per förening utgörs av fyra aktiva spelare, två ”legendarer” och två supportrar.

Spelform
Knivstas Minne spelas i tvåmannalag med tre olika spelformer i matchform där seger i varje spelform ger motsvarande 1 poäng och delat resultat ger 0,5 poäng vardera. Maximal kan således varje tvåmannalag uppnå 3 poäng vid seger i alla moment och respektive förening maximalt 12 poäng.

Hål 1–6 Bästboll
Båda spelarna i laget spelar sina egna bollar och lagets bästa nettoresultat räknas

Hål 7–12 Greensome
Båda spelarna i laget slår ut. Därefter väljer laget ett av utslagen. Sedan slår spelarna vartannat slag tills bollen är i hål. Om laget väljer spelare A’s boll så fortsätter spelare B på den bollen

Hål 13–18 Texas Scramble
Båda spelarna i laget slår ut och väljer ett av utslagen. Därefter spelar båda spelarna från det stället. (Placering inom en klubblängd över hela banan, dock ej närmare hål och ej ur pliktområden. På green gäller ett scorekort). Båda spelarna måste räkna minst två utslag var och det blir således två valfria utslag

Hcp
Respektive lag lägger ihop sina exakta hcp utan slope och avrundar till närmaste heltal (,5 avrundas uppåt). Därefter får varje lag tillgodoräkna sig 25% av det hcp. Ex Spelare A har 18,6 och Spelare B 9,8 (19,6 + 9,8 = 29,4) som avrundas till 29. Laget erhåller 25% av hcp 29 vilket innebär att lagets hcp är 7,25 som dras av på bruttoscoren.

Vinnare
Den förening som samlat flest poäng i matchspelet vinner. Vid lika resultat fortsätter sista bollen att spela sudden death från hål nr 1 enligt tidigare utlysta spelformer.

X