Stortorsk i Derbypokalen!

Det är råttans år enligt den kinesiska kalendern och efter årets match om Derbypokalen är det bara att konstatera att så är fallet. AIK golf, revanschhungriga till max sedan fjolårets förlust, visade ingen pardon mot Djurgården Golf. Gnaget vann sex av åtta bästbollmatcher och ledningen var faktiskt 6-0 ett tag innan DIF kontrade in två segrar på slutet. Djurgården försökte samla kraft under lunchpausen men ingen spenat serverades och AIK  malde på med bra spel och vann också Foursomematcherna med 5-3.

Nu krävdes ett större mirakel för att den vackra pokalen ej skulle hamna i Solnaiternas händer! Vi behövde på något sätt få ihop 11 av 16 möjliga poäng i de avslutande singlarna. Vi mäktade med 4,5! Krossen var ett faktum och siffrorna skrevs till 22,5-9,5. Alla Djurgårdare kämpade väl men vi räckte inte till denna soliga och ganska blåsiga dag på Vidbynäs GK. AIK var helt enkelt för bra och kanske lite hungrigare?

Vi hade trots förslusten en mycket trevlig dag tillsammans och extra glädjande var att AIKs Göran Göransson var på plats under lunchen och han uppmärksammades med blommor och Djurgårdströja (!) av vännerna. Göran drabbades av en svår stroke för en tid sedan men är nu på benen, ser stark ut och tränar golf igen:) Krogen på Vidbynäs serverade utsökt mat och stämningen var på topp även om vi kände oss lite vingklippta förstås. Pokalen överräcktes till AIK och vi gratulerade deras mannar sportsligt med en applåd. Vi slickar såren och kommer igen nästa år!

Tack till alla inblandade, särskilt Vidbynäs GK  med personal och restaurang! Tack också till alla som kämpade i Djurgårdens lag: Sponsorer: Per Jacobsson P8 Kommunikation, Hanno Simelä & Patrik Wennerholm VTS Ventilation, Peder Svensson & Marcus Kjellberg SportNetWork, Ove Ödqvist Hammarby Marinservice, Jörgen Ellgren Impact Media, Jonas Edholm Stream Nordic, Alan Bederoff. Profiler: Putte Carlsson, Nicklas Rasck, Johan Garpenlöv, Kjell Frisk. Elitspelare: Mats Pilö, Klas Hallgren, Jonathan Fransson, Leif Westerberg.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Intertwine.se