Stark insats i Alliansgolfen räckte inte ända fram

36:e upplagan av Alliansgolfen fick en känslofylld inledning då alla deltagare samlades i en gemensam tyst stund för vännen Sven Tumba. Mannen som betytt så mycket för idrotten, för DIF och inte minst för golfen. Det är tack vare honom vi denna dag åter fick träffas och kämpa om trofén i Alliansgolfen mellan DIF, AIK, Hammarby och SSK.

Femton spelare från varje förening, slagspel och de tio bästa resultaten sammanräknade till en totalscore. Tävlingen inleddes i strålande solsken men hård vind, skillnaden mellan 8-10 sekundmeter med- eller motvind är ruskigt stor. De sista hålen avslutades sedan i hällregn, blåst och kyla där det verkligen blev tuffa förhållanden för alla spelarna – passande för oss Järnkaminer.

När sammanräkningen var klar visade det sig att SSK hade gjort en kanoninsats och vann årets tävling med marginal. DIF gjorde, som vanligt, en stark insats och slutade även detta år tvåa. AIK slutade näst sist och Hammarby, som vann förra året, sladdade längst bak i prislistan.

Nästa år ser vi fram mot en lika trevlig och bra tävling någonstans i Södertälje-trakten. Tack Bosse Berglund och övriga arrangörer för årets tävling. Och tack återigen Sven Tumba för allt du gjorde.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Intertwine.se