Knivstas Minne: Djurgården Fotboll möter Djurgården Hockey

FOTBOLL ELLER HOCKEY – VILKA ÄR BÄST?

– Det har varit en känslig fråga för hockeykillar i många år, men nu ska det äntligen bevisas att det är fotbollsspelare som de facto är bäst på golf, säger flerfaldiga svenska mästaren och kapten för fotbollslaget Nicklas Rasck.
I ett Ryder Cup-liknande upplägg arrangeras tävlingen Knivstas Minne av storsatsande Djurgården Golf på Arlandastad Masters. Hockeylaget anförs av en kapten som knappast behöver en närmare introduktion, Rolf Ridderwall:
– för oss är det här ingen tävling i den bemärkelsen utan en pokal som bara ännu inte står i våra skåp.

Gösta ”Knivsta” Sandberg (eller Mr. Djurgårn även kallad) var flerfaldig svensk mästare i både fotboll och ishockey och har därför fått namnge tävlingen där det äntligen ska avgöras vilka som egentligen är bäst i golf.

Intresset i de respektive lagen har varit mycket stort; Djurgården Hockeys lag har handplockats medan Djurgården Fotboll haft en intern tävling för att avgöra representationen. Varje lag förstärks av ytterligare en djurgårdslegend samt två supporterprofiler respektive.

Tävlingen avgörs på Arlandastad Masters, nu på torsdag 14 maj 2020, med första start 13.00 över 18 hål med tre tävlingsformer a sex hål vardera; Bästboll, Greensome och Texas Scramble. Intresset bland supportrar förväntas vara mycket stort – men då publik inte tillåts i år på grund av de väldigt speciella omständigheterna så kan vi tack vare DIF-TV låta våra supportrar se höjdpunkterna åtminstone. Med hjälp av ett unikt samarbete tillsammans med Golf GameBook kan tävlingen dessutom följas live. Vidare undviks all form av fysisk kontakt och därmed social distansering enligt alla riktlinjer, regler och instruktioner från FHM såväl som Svensk Golf.

På spel står äran, den obestridliga titeln Stockholms Stolthet och en vandringspokal.

Lagen ställer upp enligt följande

Djurgården Fotboll                         Djurgården Hockey

Nicklas Rasck (k)                                    Roffe Ridderwall (k)
Abgar Barsom                                          (tillkännages inom kort)
Curtis Edwards                                        Linus Hultström
Jonathan Augustinsson                         Andreas Engqvist
Kalle Holmberg                                       Lukas Vejdemo
Nicklas Bärkroth                                     Adam Reideborn
Tim Pang                                                  Martin Lundgren
Anton Ehlin                                              Tobias Wimnell

Om Djurgården Golf
Djurgården Golf är en av Sveriges snabbast växande och storsatsar dessutom mot elitserien inom tre år och SM-Guld inom fem. Medlemsantalet 2020 förväntas fördubblas mot 2019 och därefter fördubblas igen till 2023 samtidigt som föreningen etablerar sig i golfens högsta serie. Detta möjliggörs genom en kraftigt förstärkt organisation både inom det sportsliga och kommersiella. Knivstas Minne är en av många större tävlingar och aktiviteter föreningens medlemmar kan förvänta sig under året.

Kontakt, frågor och mer information:
info@difgolf.se eller Martin Lundgren, 0765-583300

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Intertwine.se