Framgångar Down Under!

Thomas Petersson representerar Djurgården IF Golfförening med den ära för stunden! Om några veckor inleder han det andra steget i kvalskolan till Europatouren och förra veckan gjorde han smygpremiär på nämnda tour. Thomas som spelar en hel del på Australian Tour kvalificerade sig för start i ISPS HANDA Perth International, en tävling som ingår i Europatouren och som genomförs i samarbete med Australian Tour.

Det var Thomas debut på Europatouren och han var inte blyg av sig direkt. Med en inledande 70 runda, två under par, befann han sig strax utanför topp tiolistan och hade idel kända namn bakom sig! Banan spelades tuff och efter fredagens 72 varv tappade han lite mark till toppen men klarade cuten i sin första ET tävling med god marginal.

Det fina spelet höll i sig över helgen men några små misstag runt greenerna kostar direkt på en tuff bana på denna nivå vilket ledde till 73 slag på lördagen och 75 som avslutning på söndagen och en 39e plats i tävlingen. Thomas var både nöjd och besviken efteråt. Nöjd med att ha klarat kvalgränsen i sin första tävling på Europatouren och samtidigt besviken över att några onödiga slag runnit iväg under helgen trots fin form. Ett antal onödiga slantar rann väl också iväg men checken på nästan 10 000 euro satt nog rätt fint ändå får vi anta!

Vann gjorde amerikanen Bo Van Pelt och det var väl skönt att en jänkare fick vinna i “Europa” efter debaclet i Ryder Cup:)

Vi önskar Thomas all framgång i det kommande tourkvalet i Spanien och tävlingen i Perth har säkert gett honom råg i ryggen!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Intertwine.se