Djurgården Golf kvar i Ettan

Djurgården Golf misslyckades med målsättningen att gå rakt genom seriesystemet från Div 3 till Elitserien och vara med och slåss om guldet i nästa års Lag SM. Efter seriespelet i Div 1 Östra på Saltsjöbaden 18-21 juli kan bara konstateras att laget inte kom riktigt i närheten av sin normala potential. Djurgården slutade på en 4e plats, 25 slag efter vinnande Stockholms GK. Det var i första hand de ofta avgörande singelronderna som låg till grund för misslyckandet.

Saltsjöbaden som spelas kort men tajt, med bra och förhållandevis snabba greener och en vind som definitiv påverkade spelet passade inte Djurgården. För många missade fairways och greener resulterade i alltför många bogeys och desto färre birdies. Inför de avslutande singelronderna låg laget 14 slag efter då ledande hemmaklubben Saltsjöbaden och hoppet levde i högsta grad. Spelarna var taggade till max och inställda på att göra allt för att laget skulle få runt de fyra singlarna på totalt max par och då ge klubben en ypperlig chans för avancemang till Elitserien. Efter nio hål levde hoppet fortsatt men ganska tidigt på de avslutande nio rann slagen iväg och laget kom aldrig riktigt nära.

Dålig form ledde till för dåligt spel men alla i laget kämpade in i det sista och besvikelsen var naturligtvis stor efteråt! Djurgårdens laguppställning under veckan var följande: Björn Pettersson, Wille Schauman, Mats Pilö, Klas Hallgren, Jonathan Fransson, Stefan Lidén och ansvarig coach Fredrik Englund.

Vi slickar nu såren och tar nya tag! I första hand gäller det Derbyt mot AIK den 27e augusti på Fågelbro men vi laddar redan nu mentalt upp för nästa års seriespel och den fortsatta jakten på en Elitserieplats och ett SM-Guld! En liten tröst i sammanhanget är att Gnaget missade sin första chans att ta guldet i lagets första deltagande i Lag SM på Barsebäck.

Djurgården, alltid, oavsett!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Intertwine.se